single
[2]
113593

Maldini: Sram me je bilo, ko sem videl posnetke tekem proti Maradoni

Avtor: Blaž Magdič
28. 11. 2020, 18.02

Naši zahodni sosedje so skozi desetletja razvili gromozanski bazen nogometašev, ki bi jih lahko uvrščali v najvišji kakovostni razred. Še posebej so Italijani izstopali pri produkciji fantastičnih branilcev, med najbolj izpostavljenimi so zagotovo Gaetano Scirea, Franco Baresi, Fabio Cannavaro, Alessandro Nesta in Paolo Maldini.

Zadnji izmed naštetih je celotno profesionalno kariero nosil dres AC Milana, sin slovitega Cesareja Maldinija je za Rossonere igral med letoma 1984 in 2009. Danes 52-letni Paolo je skozi dve desetletji in pol veljal za strah in trepet nasprotnih branilcev, le redkim je uspelo iz dvoboja “ena na ena” odditi z dvignjeno glavo.

Kljub nesporni kakovosti pa je moral tudi Maldini nekomu priznati nemoč. Ta nekdo je Diego Armando Maradona. “Ni bilo možnosti, da bi ga ujel. Spomnim se, da sem sedel poleg njega na slavnostnem dogodku Serie A, ko so vrteli posnetke s tekem, me je postalo neskončno sram. Vedno sem se imel za poštenega branilca, takrat pa sem uvidel, da sem nad njim naredil nekaj groznih prekrškov, a povsem brez namere. Bil je preprosto prehiter, vsak “duel” sem zamujal in za prekrške sem se moral opravičiti,” je v izjavi za Telefoot dejal legendarni Italijan, ki danes deluje kot tehnični direktor Rossonerov.

 

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več