single
[5]
112860

Duvnjak in Palmarsson za odpoved januarskega SP v Egiptu

Avtor: Blaž Magdič
16. 11. 2020, 17.55

Rokometna zvezdnika Domagoj Duvnjak iz nemškega prvaka Kiela in Aron Palmarsson, ki skupaj s Slovenci Juretom Dolencem, Blažem Jancem in Domnom Makucem igra za Barcelono, menita, da bi bilo v trenutnih razmerah koronske krize treba odpovedati svetovno prvenstvo 2021. SP, na katerem bodo nastopili tudi Slovenci, bo na sporedu januarja v Egiptu.

“Menim, da je ta čas organizacija SP oziroma tekmovanje preveč nevarno,” je v podcastu Kreis Ab dejal kapetan hrvaške reprezentance Duvnjak.

Še bolj jasen je bil Islandec Palmarsson, ki je odločno dejal: “SP bi bilo treba odpovedati. Res ne razumem, zakaj bi morali v teh nevarnih razmerah svetovne zdravstvene krize vsi leteti tja in igrati tekme,” je dejal 30-letnik.

Duvnjak in Palmarsson se bosta v četrtek s svojima kluboma pomerila v ligi prvakov.

SP za rokometaše je na sporedu od 13. do 30. januarja prihodnje leto in je prvič razširjeno na 32 ekip. Slovenci bodo v skupinskem delu nastopili z Rusijo, Belorusijo in Južno Korejo.

V skupini A bodo igrali Nemčija, Madžarska, Urugvaj in Kapverdski otoki, v skupni B Španija, Tunizija, Brazilija in Poljska, v skupini C Hrvaška, Katar, Japonska in Angola, v skupini D Danska, Argentina, Bahrajn in Kongo, v skupini E Norveška, Avstrija, Francija in ZDA, v skupini F Portugalska, Alžirija, Islandija in Maroko, v skupini G Švedska, Egipt, Češka in Čile, v skupini H pa Slovenija, Belorusija, Južna Koreja in Rusija.

Slovenija je doslej osemkrat nastopila na svetovnih prvenstvih, najboljša je bila v Franciji 2017, kjer je pod vodstvom nekdanjega selektorja Veselina Vujovića osvojila odličje bronastega leska. V Španiji 2013 je pod selektorsko taktirko Borisa Denića zasedla četrto mesto.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več