single
[2]
111130

Beckenbauer že poslal čestitko Peleju za 80. rojstni dan

Avtor: Marko Premrl
18. 10. 2020, 08.42

Brazilec Pele, za mnoge častilce nogometne igre najboljši igralec vseh časov, bo v petek, 23. oktobra, praznoval 80. rojstni dan. Njegov nekdanji soigralec pri ameriškem moštvu New York Cosmos in prav tako velikan nogometne igre, Nemec Franz Beckenbauer, mu je že poslal čestitko, ki jo je objavil časnik "Bild am Sonntag".

“Najino prijateljsko je čudovito in traja že desetletja, kar mi veliko pomeni,” je v odprtem pismu uvodoma zapisal 75-letni “Kaiser Franz”, kot so klicali Beckenbauerja, in Peleja označil za najboljšega nogometaša vseh časov.

Legenda nemškega in svetovnega nogometa je v odprtem pismu predvsem obudil spomine na čase, ko sta bila v sedemdesetih letih minulega stoletja skupaj s Pelejem soigralca pri moštvu New York Cosmos.

“Tedaj sem lahko dnevno občudoval tvoje nogometne sposobnosti, še bolj pa si me navdušil daleč stran od igrišča. Vedno sem se lahko zanesel nate, vedno si bil pripravljen pomagati. V zadnjem času imava oba določene zdravstvene težave, zavoljo tega tudi najini stiki niso tako pogosti kot pred leti, a vseskozi mislim nate in na najino lepo prijateljstvo,” je med drugim o Peleju zapisal Beckenbauer.

Pele je ena najbolj pomembnih športnih osebnosti minulega stoletja. Večino svoje igralske kariere je preživel pri Santosu, v dresu brazilske reprezentance pa je trikrat slavil na svetovnih prvenstvih na Švedskem 1958, v Čilu 1962 in v Mehiki 1970.

 

Foto: Šport TV
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več