single
[2]
110094

Oba Inzaghija isti večer do zmage, oče doma jokal kot dež

Avtor: Blaž Magdič
29. 9. 2020, 11.05

Sobotni večer je bil zagotovo nekaj posebnega za bratsko navezo Filippo Inzaghi - Simone Inzaghi. Slednji je z rimskim Laziem v drugem kolu italijanskega nogometnega prvenstva gostoval na Sardiniji pri Cagliariju in zmagal z 2:0, njegov starejši brat pa je Benevento že na prvi tekmi sezone popeljal do slavja pri Sampdorii (3:2).

Priljubljeni “Pippo”, ki v rdeče-črnem delu Milana uživa kultni status, se je po uspešni igralski karieri kot trener še s tretjim klubom preizkusil na tekmi Serie A. V sezoni 2014/15 je na 38 tekmah med elito vodil AC Milan, na klopi Bologne pa je v sezoni 2018/19 odvodil 21 tekem v Serie A.

Benevento je pred tedni iz druge lige drugič v klubski zgodovini popeljal med smetano žogobrca na Apeninskem polotoku, bogat klubski predsednik pa je 47-letniku omogočil tudi nekaj odmevnih okrepitev, ki naj bi moštvo zadržale v prvi ligi. Sodeč po prvi tekmi se rumeno-rdečim obeta lepa sezona, prikazali so lep in napadalno usmerjen nogomet, nagrajeni pa so bili s tremi točkami.

“Vesel in ponosen sem, da nam je uspelo zmagati že na prvi tekmi. Lep občutek, še posebej, ker je v enakem terminu zmagal tudi moj brat z Laziem. Po tekmi sem klical očeta, ki je doma naenkrat spremljal obe tekmi in lahko vam povem, da je jokal kot dež,” je italijanskim medijem razkril starejši izmed bratov Inzaghi.

Oba bosta s svojima kluboma na delu že v sredo, ko ju čakata zaostali tekmi prvega kola. Filippo bo z Beneventom ob 17.55 (Š1) gostil Inter, zvečer pa bo Simone v derbiju Lazio-Atalanta iskal drugi paket rimskih točk v letošnji sezoni. Prenos omenjene tekme ob 20.40 na Š2.

 

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več