single
[1175]
106807

Groenewegen (začasno) brez dirkanja

Avtor: Blaž Magdič
8. 8. 2020, 18.44

Nizozemsko kolesarsko moštvo Jumbo-Visma je sporočilo, da do nadaljnjega njihov najboljši sprinter, Nizozemec Dylan Groenewegen ne bo dirkal. Na stranskem tiru bo vse dokler Mednarodna kolesarska zveza Uci ne preuči disciplinskega postopka proti 27-letniku, ki je na dirki po Poljski povrzočil padec, v katerem se je hudo poškodoval Fabio Jakobsen.

Padec je Groenewegen povzročil zaradi spreminjanja smeri v zaključku izjemno hitrega sprinta. Jakobsen (Deceuninck-Quick-step) se je zapletel z ogrado in grdo treščil v funkcionarja dirke ter v ciljni steber. Pri tem je 23-letni Nizozemec utrpel hude poškodbe obraza in lobanje, v petek pa so ga zdravniki v bolnišnici v Katovicah prebudili iz umetne kome.

Po neljubih dogodkih se je včeraj odzvalo moštvo Jumbo-Visme, za katero sicer dirka tudi slovenski as Primož Roglič. “Odločili smo se, da Dylan Groenewegen ne bo nastopal na dirkah, dokler ne bo končan disciplinski postopek Ucija,” so zapisali v izjavi za javnost po pogovoru s sprinterskim zvezdnikom.

Zapisali so, da je bilo dejanje njihovega kolesarja nedopustno in da je bil zasluženo diskvalificiran z dirke. V težkih časih pa bodo 27-letniku in njegovi družini nudili vso potrebno podporo.

Jakobsenu pa so še enkrat zaželeli čimprejšnje okrevanje po padcu, ki je zasenčil dogajanje v prvi etapi dirke po Poljski.

Na njej nastopa tudi slovenski sprinter Luka Mezgec (Mitchelton-Scott), ki v skupnem seštevku zaseda četrto mesto. Danes bo na sporedu predzadnja, četrta etapa.

 

Foto: Šport TV
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več