single
[2]
106471

“Novi član Juventusa se obnaša sramotno”

Avtor: Blaž Magdič
3. 8. 2020, 10.21

V prejšnjih mesecih se je na relaciji Barcelona-Torino odvijala brazilsko-bosanska saga, ki je dobila svoj bolj ali manj pričakovan konec. Evropska nogometna velikana sta sklenila posel in si izmenjala vezista, Miralem Pjanić bo v prihodnji sezoni nastopal v Kataloniji, Arthur Melo pa bo nosil črno-beli dres serijskih italijanskih prvakov.

Institucija s stadiona Camp Nou je morala v posel dodati še 10 milijonov evrov odškodnine za usluge tridesetletnega reprezentanca BiH. Pjanić je svojo ligaško zgodbo pri Juventusu zaključil z naslovom, še vedno pa lahko z Bianconeri pokori konkurenco tudi v elitni ligi prvakov.

Takšne možnosti Arthur očitno nima več, saj se je na svojo pest odločil, da po koncu španskega prvenstva ne bo več treniral v barvah Barce. Razlog pa nesoglasja s trenerjem Setienom, ki ga v zadnjem obdobju ni uvrščal niti na klop za rezervne nogometaše.

23-letnik tako bojkotira klubske zahteve po vrnitvi v trenažni proces, prvi mož kluba Josep Maria Bartomeu pa je za katalonski časnik Sport njegovo početje označil kot sramotno.

“Želeli smo obnoviti Arthurjevo pogodbo, a ekonomska situacija nas je prisilila v drugačno rešitev. Juventus mu je ponudil mesto v prvi postavi, poleg tega bo prejemal trikrat višjo plačo kot pri nas, zato ne razumem, zakaj ne izpolnjuje svojih aktualnih dolžnosti. Pogodba veleva, da mora za Barcelono igrati do konca sezone, a on se za to ne zmeni. Gre za sramotno vedenje, ki ga bomo kaznovali,” je brezkompromisno dejal Bartomeu.

 

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več