single
[38]
105512

Bach: Nočemo prepovedati gledalcem obiska OI

Avtor: Marko Premrl
16. 7. 2020, 12.19

"Prepovedati gledalcem obisk olimpijskih iger je seveda nekaj, česar jasno nočemo storiti," je dejal predsednik mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach. Ob tem je dodal, da za preložene igre Tokio 2020, ki bodo na sporedu prihodnje poletje od 23. julija do 8. avgusta, vseeno razmišljajo o "številnih scenarijih".

Bach je dejal, da je varnost glavna prioriteta oziroma skrb organizatorjev tokijskih iger, ki bi se morale prvotno začeti naslednji teden, a jih je koronavirusna panemdija preložila za leto dni.

Ob tem je prvi mož olimpizma vseeno nakazal, da je zelo nenaklonjen igram pred praznimi stadioni, dvoranami in drugimi tekmovališči, kar je sicer ta čas ob pandemiji covida-19 običajno za športna tekmovanja, ki se vračajo po prisilnih prekinitvah.

“Olimpijske igre za zaprtimi vrati so jasno nekaj, česar si nikakor ne želimo,” je dejal predsednik Moka novinarjem prek videokonference.

“Zato delamo in iščemo rešitev za olimpijske igre, da bi po eni strani zagotovili varnost udeležencev in obiskovalcev, po drugi pa ne bi uničili olimpijskega duha,” je menil Bach, ki je skupaj z japonskim premierjem Shinzom Abejem že večkrat poudaril, da bi bilo skoraj nemogoče še enkrat preložiti OI, tako da je najbolj črn scenarij tudi odpoved iger, do česar bi prišlo prvič v zgodovini v obdobju brez svetovnih vojn.

“Naša prioriteta je varnost vseh udeležencev OI. Zato ta čas premlevamo številne različne scenarije za obdobje čez leto dni, za katerega pravzaprav ne vemo, kakšno bo,” je dodal nemški športni delavec.

Guvernerka Tokia Yuriko Koike je minuli mesec za francosko agencijo AFP dejala, da bodo organizatorji od sebe “dali 120 odstotkov, da OI speljejo po novem programu”. Ob tem se je zavezala, da bodo igre kljub pandemiji varne.

V sredo pa je Tokio po številnih novih primerih covida-19 v japonski prestolnici dvignil alarm na rdečo, najvišjo stopnjo pripravljenosti.

 

Foto: Šport TV
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več