single
[2]
104786

Simeonejev sin spisal zgodovino Serie A

Avtor: Blaž Magdič
4. 7. 2020, 17.10

Aktualni trener Jana Oblaka pri madridskem Atleticu Diego Simeone je v času igralske kariere močan pečat pustil tudi na Apeninskem polotoku, kjer je navduševal kar osem let. Najprej je nosil dres Pise, zablestel pa je pri Interju in Laziu, s katerim je v sezoni 1999/2000 osvojil tudi Scudetto. Njegov sin Giovanni očetove veličine še nima, a je kljub temu spisal zgodovinsko zgodbo italijanskega prvenstva.

Štirindvajsetletnik je bil rojen leta 1995 v času očetovega igranja v Madridu za Atletico, pri dveh letih pa se je že preselil v Italijo, kjer kot profesionalni nogometaš nastopa tudi danes. Napadalec je uradno sicer član Fiorentine, a toskansko moštvo ga je pred začetkom letošnje sezone posodilo Cagliariju. V klubu iz Sardinije je v letošnji sezoni Serie A na 28 tekmah dosegel 10 zadetkov, na zadnji tekmi pa mu je uspel zgodovinski dosežek.

Prvi julijski dan je otoška ekipa gostovala v Bologni, moštvo Siniše Mihajlovića je povedlo v podaljšku prvega polčasa, ko je bil natančen Musa Barrow. Že v prvi minuti nadaljevanja pa je izenačil mlajši Simeone, zanj je bil to 42 gol v italijanskem prvenstvu, prvi dosežen v mesecu juliju. S tem zadetkom je nekdanji član River Plata in Genoe postal prvi nogometaš v zgodovini Serie A, ki je mrežo nasprotnika zatresel v vsakem izmed dvanajstih mesecev v koledarskem letu!

Zaenkrat še nima toliko lovorik kot oče, morda še ni dosegel napadalskega nivoja rojakov Batistute in Crespa, a s tem dosežkom bo vselej na poseben način zapisan v zgodovinske knjige Serie A.

Novo možnost za slavje ima že v nedeljo, ko bo Cagliari pred izjemno zahtevno nalogo, saj na Sardinijo prihaja Atalanta. Prenos dvoboja od 19.25 dalje na našem prvem programu.

 

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več