single
[2]
104462

Gattuso: Kot trener na nogomet gledam povsem drugače

Avtor: Klemen Verlič
29. 6. 2020, 18.00

Gennaro Gattuso je po novi zmagi Napolija v Serie A napovedal lov na četrto Atalanto in mesto, ki vodi v ligi prvakov. Priznal je tudi, da v teh časih ne bi želel biti nogometaš, saj se je nogometna igra v Italiji v zadnjih letih razvila.

Napoli je v nedeljo še podaljšal svoj zmagovalni niz in s 3-1 ugnal Spal. S predstavo svojih varovancev je bil po srečanju zadovoljen strateg kluba Gennaro Gattuso, ki z Napolijem še vedno cilja na četrto mesto. To bi moštvu v naslednji sezoni omogočilo igranje v elitni ligi prvakov. “Največ kar lahko storimo je, da še naprej zmagujemo. Atalantin uspeh je vse drugo kot presenečenje, saj dobro igrajo že več let. Letos nas še čaka gostovanje v Bergamu, na katerem moramo zmagati. Tudi to pa vseeno ni nujno, da bo dovolj,” je dejal Italijan.

Nekdanji dolgoletni član Milana je v moštvo Napolija vnesel igro hitrih in številnih podaj. Pravo nasprotje takšnega stila igre pa je Gattuso gojil kot nogometaš. “Ko sem začenjal svojo kariero, smo se velikokrat srečali s španskimi moštvi, ki so si žogo vedno podajali po celotnem igrišču. To me je jezilo, saj sem stalno pritiskal na njih, a nisem mogel priti do žoge. Zdelo se mi je, da so igrali povsem drug šport kot mi v Italiji. Zdaj tako znajo igrati tudi italijanska moštva. Kot trener sem na nogomet začel gledati povsem drugače. Rad gradim igro na posesti in le redko tvegam,” je povedal Gattuso.

Napoli se bo z Atalanto neposredno pomeril v četrtek. Prenos tekme bo ob 19.25 na Š1!

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več