single
[11]
100619

Tina Robnik v času pandemije montirala radiatorje

Avtor: Klemen Verlič
20. 4. 2020, 08.36

Pandemija koronavirusa je za pet tednov ustavila vse športne dejavnosti. Kljub rahljanju omejevalnih ukrepov še nekaj časa ne bodo dovoljeni treningi in športna tekmovanja. Alpska smučarka Tina Robnik redno vzdržuje in skrbi za kondicijo, hkrati pa ima tudi čas za opravila, za katera ji običajno časa zmanjkuje. Med drugim je prvič spekla torto.

Tina Robnik

“Vsekakor ni običajno, da toliko časa nismo na snegu. A vseeno gre trenutno za obdobje, ko bi v vsakem primeru bili osredotočeni predvsem na telesno pripravo. Razlika je pravzaprav le v tem, da bi jih sicer s trenerjem za telesno pripravo delala v Ljubljani, sama pa jih trenutno pač izvajam v domačem okolju po njegovem programu. Imam to srečo, da živim v hiši, pred katero lahko treniram. Odpravim se tudi teč v bližnji gozd. Malce je nenavadno le, ker poleg tebe ni trenerja, ki bi te priganjal,” je dejala 28-letna Lučanka, članica slovenske ženske A-reprezentance v alpskem smučanju.

“Imam več časa za hišna opravila, veliko pomagam fantu. Med drugim sem montirala radiatorje, ki jih običajno zanesljivo ne bi. Prepeljala sem tudi tri kubike peska s samokolnico. Vsekakor je ‘fajn’ početi tudi kaj novega. Med drugim sem prvič spekla tudi torto,” je še dejala Robnikova v nedeljo zvečer kot gostja spletne oddaje Šport med štirimi stenami agencije Sportanzo.

V oddaji je sodelovala tudi košarkarska reprezentantka Teja Oblak, članica češke Prage: “Sezono smo že zaključili, tako da sem doma že mesec dni. Uživam v nepričakovanih trenutkih z družino, pomagam na vrtu, preberem kakšno knjigo, gledam TV, vmes pa redno treniram. Če sem aktivna, se počutim precej bolje, hkrati pa ohranjam telesno pripravo. Še nikdar nisem bila toliko časa brez žoge. Morda v otroških letih, še preden sem začela trenirati košarko.”

“Pri meni je vse že usmerjeno v naslednjo sezono, ki naj bi se začela konec septembra. Kot sem rekla, ne počivam, saj verjamem, da si bom pravi odmor lahko vzela poleti, ko bomo, upam, lahko šli na morje. Trenutno se tako res posvečam sama sebi, vzdrževanju telesne aktivnosti, mobilnosti, gibljivosti, trenažnemu procesu sem dodala tudi jogo in še nekatere druge elemente,” je dejala 29-letna Škofjeločanka, sestra bolj slavnega nogometnega vratarja madridskega Atletica Jana Oblaka.

Slovenski kolesar Tadej Pogačar pravi, da še nikoli v življenju ni preživel toliko časa na trenažerju: “Potem ko sem preživel najprej karanteno v Združenih arabskih emiratih in Monaku, sem zdaj v Sloveniji. Na kolesu, žal, ne morem biti pet ali šest ur, a vseeno. Še vedno pa lahko rečem, da toliko na trenažerjih nisem treniral še nikoli. Niti pozimi, ko padata sneg in dež.”

“Zanimivo je, da raziskave kažejo, da je trening na trenažerju, na katerega ne grem najraje, za 14 odstotkov težji kot zunaj. Razlika je ogromna, saj ni vetra, potiš se še bolj, veliko bolj vroče. Pomagam si z ventilatorji in to je le razlog več, da je, ko grem na cesto, občutek še boljši,” je dejal 21-letnik, ob Primožu Rogliču junak lanske dirke po Španiji.

“Po tem, ko sem z ekipo UAE Team Emirates preživel obdobje v hotelski karanteni in imel osem sotekmovalcev pozitivnih, dva od teh v karanteni, na dan pa lahko opravil le nekaj metrov, mirno lahko zatrdim, da imamo v Sloveniji luksuz v primerjavi z marsikatero državo. Lahko gremo ven na ‘sonček’, se sprehodimo,” je prepričan Pogačar.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več