single
[3]
69317

V Pivki festival mladih košarkarjev

Avtor: Gregor Kovačič
13. 12. 2018, 13.19

Pretekli vikend se je v organizaciji KK Pivka perutninarstvo v pivški dvorani Skala uspešno zaključila že 4. izvedba Notranjsko Primorske lige za mlade košarkarje v kategoriji U-11. Skupno je v tekmovanju sodelovalo več kot 280 otrok iz petnajstih klubov.

V tekmovanju so skozi sezono sodelovali košarkarski kolektivi:  KK Cerknica, ŠD Žogica Divača, KK Pivka perutninarstvo , KD Postojna, KK Ajdovščina , KK Logatec, ŠKD Kras, KK 3X3 Piran, KK Koš Primorska Koper, KK Logatec, KK Vrhnika, BC Kastav Rijeka , KK Orli Postojna, KK Mesarija Prunk Sežana, KK Izola in KK RI Basket Rijeka. Ekipe so odigrale 70 tekem na katerih je nastopalo skoraj 280 otrok.

Na zaključku v športni dvorani v Pivki je vsaka ekipa odigrala še po eno tekmo, vrhunec pa je bila All Stars tekma med Notranjsko in Primorsko. Ekipi so sestavljali najboljši igralci posameznih ekip. Zmaga, ki ni bila toliko pomembna, je letos ostala na Notranjskem.

Prireditvi so pomemben pečat dali tudi trije znani športniki: Sežančanka Sara Meden, nekdanja članica reprezentanc mlajših kategorij, nekdanji košarkarski reprezentant Goran Jagodnik in domačin Anže Srebovt, član slovenske članske košarkarske reprezentance 3×3, kateri so otrokom opisali svojo športno pot, delo in uspehe. Goran Jagodnik in Anže Srebovt sta se prvič preizkusila tudi v vlogi trenerjev na glavni All stars tekmi in bila navdušena nad znanjem mladih košarkarjev.

Otroke je ob podpori več ko 400 gledalcev navduševal tudi nepogrešljivi Lipko. Vse ekipe so ob koncu prireditve dobile pokale, vsi otroci pa tudi zaslužene medalje.

Trenerji so si bili enotni, da je liga dosegla svoj namen: pridobivanje znanja, kolektivnost, fair play in nova prijateljstva, kar je pomembno za razvoj mladega športnika.

Foto: KK Pivka

Zadnje video vsebine

1

Razdrh: “Zadnji strel Olimpije ali slavje Celja, to bo spektakel!” (VIDEO)...Več

2

Studio Šport TV: “Pokal premešal karte, Rogaška ima realne možnosti za naslov” (VIDEO)...Več

3

Sodniška odločitev, ki je razdelila Nemčijo: “Očitno trenerji vsako leto poznamo manj pravil” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

2

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več

3

Bayern lahko s takšnim Kanom sanja celo evropsko krono (VIDEO)...Več