single
[38]
65164

V Celju vse pripravljeno na SPINT 2018

Avtor: Gregor Kovačič
12. 10. 2018, 15.20

Med 17. in 20. oktobrom bo Celje gostilo svetovno prvenstvo v namiznem tenisu za športnike invalide. V Dvorani Zlatorog bo nastopil tudi slovenski trojec Barbara Meglič, Luka Trtnik, Primož Kancler.

Prvo po letu 1965

To je sploh prvo namiznoteniško člansko svetovno prvenstvo v Sloveniji po letu 1965! Takrat je SPENT, tekmovanje najvišje tekmovalne ravni, gostila Ljubljana oz. Hala Tivoli.

Urnik 10. svetovnega prvenstva v namiznem tenisu za športnike invalide SPINT 2018:
16.10. Slovesna otvoritev tekmovanja v Laškem (dvorana Tri lilije)
17.10. predtekmovanje (9.00 – 19.00) (dvorana Zlatorog Celje)
18.10. predtekmovanje in začetek izločilnih bojev (9.00 – 19.00) (dvorana Zlatorog Celje)
19.10. nadaljevanje izločilnih bojev (9.00 – 19.00) (dvorana Zlatorog Celje)
20.10. finalni obračuni (9.00 – 19.00) (dvorana Zlatorog Celje)
20.10. Zaključna prireditev (20.00) (dvorana Tri lilije)

„Pa saj se dejansko ne zavedam, kaj me čaka. Mislim, da bom šele v Celju dojel, kaj sploh svetovno prvenstvo je, kaj prinaša, kaj pomeni. Tekmovanja, SPINT 2018, se iskreno veselim! Tudi v času počitnic sem mislil na svetovno prvenstvo in razmišljal, kaj moram še narediti, da upravičim zaupanje. Prav zaradi svetovnega prvenstva sem na treningu še toliko bolj zbran, zavzet. V tem hipu razmišljam, da se dokažem v Celju, v tako močni in elitni konkurenci. Na zadnjem turnirju v Laškem sem se izkazal. Rad bi ponovil to še na svetovnem prvenstvu. Vem, da bo to težja naloga. A se zavedam, da sem sposoben narediti nekaj iz sebe tudi na tem tekmovanju!“ pred svetovnim prvenstvom v namiznem tenisu za športnike invalide SPINT 2018 razmišlja 20-letnik Luka Trtnik, ki bo poleg Barbare Meglič in Primoža Kanclerja naš adut za tekmovanju, ki bo trajalo med 17. in 20. oktobrom. Naš trojec je na tekmovanje prišel s posebnim povabilom. A zato z nič manjšo željo, da to upraviči in dokaže, da je izbrani vrsti, ki jo vodi trener Darko Kojadinović mesto na tem tekmovanju!

Eminenten obisk

Organizator prvenstva sta Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite in Namiznoteniška zveza Slovenije. Sodeluje 325 igralk in igralcev iz 54 držav. Vsak dan med 9. in 19. uro pestro na igralnih mizah v celjski dvorani Zlatorog, kjer bo stičišče vseh, ki so prišli s svojim namenom in željo na to tekmovanje, ki ga gostimo. Vstop v dvorano bo prost, zato na tem mestu še poseben poziv, da na to opozorite svojo zaintesirano javnost.

Med 15. in 18. oktobrom bo Slovenijo obiskal tudi Andrew Parsons, predsednik Mednarodnega paraolimpijskega komiteja, njegov gostitelj bo Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite in tudi predsednik organizacijskega odbora SPINT 2018.

Ambasadorka Mateja Pintar Pustovrh

Prvo ime novodobnega slovenskega paraolimpizma je zagotovo Mateja Pintar Pustovrh, ki je leta 2004 postala paraolimpijska namiznoteniška prvakinja, leta 2008 je bila bronasta v Pekingu. Aktivno kariero je končala, danes je uspešna poslovna ženska, in tudi ambasadorka SPINT2018, na kar smo zelo ponosni! Mateja Pintar Pustovrh bo letos tudi strokovna komentatorka ob prenosih iz Celja, ki naj bi dosegli več kot 250 milijonov gledalcev. Za produkcijo bo skrbela slovensko-češka ekipa, ostalo pa bo v domeni Mednarodne namiznoteniške zveze. Slovenija je v minulem letu izvrstno organizirala evropsko prvenstvo EPINT 2017, letos maja pa v Laškem že 15. Slovenia Open Thermana Laško.

Foto: SPINT

Vir: SPINT

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

2

Zadnja ekipa Alpske lige namučila Železarje, ki v Podmežakli ostajajo neporaženi (VIDEO)...Več

3

Golemac: “Pričakujemo težko tekmo, toda moramo iti na zmago!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

2

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več

3

Théo Hernández: v bratovem imenu...Več