single
[6]
40967

Slovenci v velikem slogu do končne zmage v Gold Coastu

Avtor: Marko Premrl
25. 6. 2017, 09.43

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na zaključnem turnirju drugega razreda svetovne lige osvojila prvo mesto, potem ko je na današnji finalni tekmi v avstralskem Gold Coastu premagala Japonsko s 3:0 (17, 24, 17). V tekmi za končno tretje mesto je Avstralija premagala Nizozemsko s 3:0 (27, 19, 26).

Slovenski odbojkarji so v velikem slogu osvojili zaključni turnir v Avstraliji. Po zanesljivi polfinalni zmagi nad Nizozemci so na današnji finalni tekmi v dvorani Carrara Sports Complex na kolena položili še tekmece iz dežele vzhajajočega sonca in si “na terenu” izborili napredovanje v elitno svetovno ligo, a je zaradi predvidenih sprememb mednarodne krovne organizacije (FIVB) to zaenkrat pod vprašajem.

Izbranci srbskega strokovnjaka na slovenski klopi Slobodana Kovača so v Gold Coastu odmislili morebitne “nadaljnje politične odbojkarske igrice” in na igrišču pokazali vse svoje mišice ter zasluženo osvojili prvo mesto. Na enajstih odigranih tekmah na junijskih turnirjih v južnokorejskem Seulu, japonskem Takasakiju, egiptovskem Kairu in Gold Coastu so dosegli deset zmag, edini poraz pa doživeli v Takasakiju, ko so proti Japoncem izgubili z 2:3.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Stojanović: Najtežje so tekme po derbijih, Mariboru proti Rogaški zagotovo ne bo lahko (VIDEO)...Več

2

Tavares za Šport TV: Kljub temu, da ne igram več, s svojimi izkušnjami še vedno pomagam ekipi (VIDEO)...Več

3

Odziv po večnem derbiju: Pohvale na račun glavnega sodnika (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več