single
[4]
218418

VIDEO: Podaja Kopitarja premalo za Los Angeles

Avtor: Lamin Diallo
23. 2. 2024, 09.33

Hokejisti Los Angeles Kings so bili po nizu dobrih predstav v severnoameriški ligi NHL tokrat na domačem ledu brez pravih odgovorov proti Nashville Predators. Končni izid je bil 4:1 za goste. Slovenski as Anže Kopitar je s podajo sodeloval pri edinem zadetku domačega moštva.

Domači hokejisti predvsem niso našli prave rešitve za razpoloženega vratarja Nasvhilla Juuseja Sarosa. Ta je ustavil 27 strelov. V napadu pa je bil ključni mož gostov Colton Sissons z golom in dvema podajama.

Edini zadetek za kralje je dosegel Kevin Fiala. “Danes nismo imeli veliko časa s ploščkom. Nismo delali pravih stvari, proti tovrstni ekipi moramo biti boljši pri prilagajanju naše strategije,” je dejal Fiala.

Nashville je v trdi tekmi povedel v 9. minuti igre, ko je zadel Jakov Trenin. Sledilo je izenačenje prek Fiale deset minut kasneje, a je tekmo v 37. minuti v korist gostov znova (in dokončno) prevesil Mark Jankowski. V zaključku tekme sta ob prazni mreži domačinov končni izid postavila Sissons in Jeremy Lauzon.

“Nocoj je bila takšna tekma, da si lahko zgolj podajal proti golu in upal, da boš zmagal v dvobojih okoli gola,” je dejal trener Los Angelesa Kevin Hiller.

Za kralje je to drugi poraz na sedmih tekmah, od kar je na klop moštva sedel Hiller. S tem so izgubili eno mesto in so s 66 točkami zdaj sedmi v zahodni konferenci, kjer se odvija tesen boj za mesta, ki vodijo v končnico. Nashville je deveti s štirimi točkami manj.

Kopitar in kralji bodo naslednjo tekmo odigrali v noči s sobote na nedeljo po slovenskem času, ko bodo gostili ekipo iz sosednjega Anaheima.

V manjši krizi se je medtem znašlo prvo moštvo lige Vancouver Canucks. Ti so zabeležili četrti zaporedni poraz, s 5:2 so bili na domačem ledu boljši hokejisti Seattle Kraken. Jared McCann je za domačine dosegel gol in tri podaje.

S tem pa Vancouver ni več sam na vrhu lestvice lige NHL, saj se mu je pridružil Boston. Kosmatinci so sicer zgubili po podaljšku z 2:3 na gostovanju v Calgaryju, odločilni gol je minuto pred koncem podaljška dosegel Nazim Kadri, a točka je bila za vodilno ekipo vzhodne konference dovolj za izenačenje na vrhu.

Na zahodu je bila noč slaba za vsa vodilna moštva, saj so bili poraženi tudi drugouvrščeni Dallas Stars in tretjeuvrščeni Colorado Avalanche. Zvezde so izgubile z 1:4 proti Ottawa Senators in tako prav tako zabeležile četrti zaporedni poraz. Josh Norris je dosegel dva zadetka za Ottawo. Colorado pa je izgubil po podaljšku proti Detroitu, za 2:1 je zadel Patrick Kane.

Vodilni strelec lige Auston Matthews je bil v pretekli noči znova uspešen. Pri zmagi njegovega Toronta s 7:3 proti Vegas Golden Knights je dosegel že 52. zadetek v sezoni. Na zadnjih petih tekmah je dosegel deset zadetkov.

Zmagali so tudi Washington Capitals, ki so bili s 5:3 boljši od Tampa Bay Lightning, a ob tem so utrpeli precejšnjo izgubo, saj je moral led predčasno zapustiti T.J. Oshie. Poškodbo je utrpel brez kontakta, zato se v taboru moštva iz ameriške prestolnice bojijo, da bo precej časa odsoten z ledenih ploskev.

Vir: STA
Foto: EXPA/ Reinhard Eisenbauer via Guliver Image
Video: NHL via YouTube

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več