single
[15]
188506

Štuhčeva po diskvalifikaciji brez državnega naslova

Avtor: Kenny Jan
30. 3. 2023, 15.26

Po diskvalifikaciji prvo in drugouvrščene, Slovenke Ilke Štuhec in Poljakinje Maryne Gasienice-Daniel, je na Peci v Avstriji na tekmovanju alpskih smučark v superveleslalomu, ki je štelo za slovensko državno prvenstvo, zmagala Avstrijka Lea Lipburger. Naslov slovenske prvakinje v superveleslalomu je naknadno pripadel Niki Tomšič, peti na tekmi.

Sprva je kazalo, da je Štuhec na današnji tekmi slavila s prednostjo 60 stotink sekunde pred Gasienico-Daniel ter 1,22 stotink sekunde pred Lipburger.

Po diskvalifikaciji prvo in drugouvrščene je na tekmi zmaga pripadla Lipburger. Prva štiri mesta na tekmi so zasedle Avstrijke. Magdalena Ranalter je bila druga z zaostankom 18 stotink sekunde, Sophie Fischer je bila tretja (+0,37) ter Nicole Eibl četrta (+1,02).

V razvrstitvi državnega prvenstva Slovenije pa je svoj prvi naslov slovenske prvakinje v superveleslalomu osvojila Nika Tomšič, druga je bila Neja Dvornik, tretja Ana Bokal.

Tomšič je bila po diskvalifikaciji dveh tekmovalk na tekmi peta, z zaostankom 1,18 sekunde, zaostanek Dvornik na sedmem mestu je znašal 1,60 sekunde, Bokal pa je v razvrstitvi današnje tekme zasedla 16. mesto, z zaostankom 3,78 sekunde.

Avstrijec Otmar Striedinger je zmagovalec moškega superveleslaloma na Peci. Predstavnik domače vrste Martin Čater je bil drugi, z zaostankom 47 stotink sekunde, tretje mesto je osvojil Italijan Pietro Zazzi (+0,68).

Čater je osvojil naslov državnega prvaka v razvrstitvi slovenskega prvenstva v superveleslalomu. Rok Ažnoh (+0,96), ki je bil danes peti na tekmi, je v razvrstitvi DP prišel do drugega mesta, Klemen Kosi, osmi na tekmi (+1,18), pa je v razvrstitvi slovenskega prvenstva osvojil tretje mesto.

Miha Hrobat, ki si je skupaj s Čatrom v sredo razdelil naslov državnega prvaka v smuku med člani, je bil v konkurenci tekme 14. (+1,81) ter četrti v razvrstitvi DP.

Čater je prišel do svojega devetega naslova državnega prvaka, petega v superveleslalomu.

Štuhec je v sredo na Peci zmagala na smuku in pričakovano osvojila naslov državne prvakinje.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Šimundža: “Gremo iz tekme v tekmo, a želimo biti na vrhu” (VIDEO)...Več

2

Panika na Bavarskem: Kane staknil poškodbo gležnja (VIDEO)...Več

3

(VIDEO) Kek o morebitnem povratku Iličića: Vesel sem, da na igrišču izgleda bolje, a ne moreš imeti 12 napadalcev...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Bundesliga: Petarda Bayerna, lekarnarji z novo zmago ponovno na +10...Več

2

Poletna revolucija Bavarcev: Poleg Alonsa želijo Frimponga, Zubimendija in Führicha...Več

3

Nagelsmann po EP na klopi Dortmunda?...Več