single
[4]
181625

Sij Acroni Jesenice vložile prijavo, prihodnjo sezono nastop v ICEHL?

Avtor: Kenny Jan
16. 1. 2023, 15.49

Hokejski klub Sij Acroni Jesenice je vložil prijavo za nastopanje v razširjeni avstrijski ligi ICEHL, je vodstvo tekmovanja zapisalo na spletni strani lige. Preostalih 13 sodelujočih ekip, med njimi tudi SŽ Olimpija, je obenem oddalo prijavo in potrebna zagotovila za nastope v sezoni 2023/24.

Vodstvo lige bo zdaj pregledalo in preučilo prijavo Jesenic na podlagi zahtev tekmovanja in jo predstavilo drugim klubom v ligi pred končno odločitvijo, so še zapisali na spletni strani.

Možnost za selitev v ligo ICEHL oziroma napredovanje so imeli na Jesenicah že lani, potem ko je vodstvo tekmovanja po končani sezoni iskalo zamenjavi za dva kluba, ki sta se poslovila.

Na Jesenicah so se na majski skupščini kluba nato odločili, da bodo vsaj še sezono 2022/23 odigrali v alpski ligi. Kot so takrat dejali, so bili vzroki predvsem finančni, saj v kratkem času, ki so ga imeli na voljo, niso mogli ugoditi vsem zahtevam vodstva lige ICEHL.

Jesenice so bile v tej sezoni alpske lige najboljša ekipa prvega dela. Po 28 tekmah so ‘Železarji’ zbrali 75 točk (25 zmag in 3 poraze). V nadaljevanju jih čaka še drugi del, imenovan skupina master, ter nato še končnica, v kateri bodo lovili prvi naslov.

V ligi ICEHL pa Olimpija v 13-članskem tekmovanju zaseda 12. mesto in je trenutno osem točk oddaljena od mest, ki prinašajo dodatne kvalifikacije za nastop v končnici.

Alpska liga: Jesenice – Cortina Hafro, v četrtek, ob 18.55, samo na Š1!

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Hrvaški ostrostrelec z evrogolom Stuttgartu pred nosom ukradel zmago...Več

2

Bayern v hudih težavah? Umaknite se, prihaja kapetan s torpedom v nogah (VIDEO)...Več

3

VIDEO: “Ajdovski Messi” na futsal debiju dosegel gol s peto, s podplatom pa dvignil publiko na noge...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Odprta knjiga Juventusovih skrbi...Več

2

Nov vlagatelj, novi sponzorji, novi igralci, a stari cilji in želje...Več

3

Najboljši strelec lige Nova KBM Bilić: “Osebna statistika ni pomembna, če ekipa ne zmaguje”...Več