šport TV 1 logo
15:15
VN Italije, druga dirka MX2
šport TV 2 logo
14:15
Hajduk - Gorica Hrvaška liga
šport TV 3 logo
14:00
St. Etienne - Brest Ligue 1

177 točk prednosti dovolj za sproščen nastop Gajserja v Belgiji

Avtor: Blaž Magdič
1. 8. 2019, 10.08

V nedeljo bo v Belgiji štirinajsta dirka sezone motokrosistov za točke svetovnega prvenstva v razredu MXGP. Po trinajstih ima Tim Gajser v boju za naslov svetovnega prvaka 177 točk prednosti pred zasledovalci. Dirko si boste lahko tako kot vse ostale v ekskluzivnem prenosu ogledali na Šport TV.

Tim Gajser, ki vozi z licenco AMZS, se je po drugem mestu na Češkem še utrdil na vodilnem položaju točkovanja za svetovno prvenstvo in povečal prednost pred zasledovalci. V skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo je Gajser zdaj prepričljivo prvi. Jeremy Seewer na drugem mestu za Gajserjem zaostaja kar za 177 točk in naslov svetovnega prvaka je praktično na dosegu roke.

“Sigurno mi je na zadnji dirki zmanjkala pika na i, zmaga, ampak vseeno sem zelo zadovoljen. Proga mi je povzročala nekaj nepričakovanih težav in potreboval sem nekaj časa, da sem se nanjo privadil, ampak za vse je bila enaka. Tudi z drugim mestom sem zelo zadovoljen, saj nisem želel tvegati in riniti z glavo skozi zid,” je uvodoma dejal najboljši slovenski motokrosist.

Lani Gajser na belgijski dirki sicer ni blestel. Nevajen mehke podlage si je privoščil preprosto preveč napak in je na koncu zasedel sedmo mesto. Bogatejši za lanskoletno neprijetno izkušnjo je prepričan, da bo tokrat bistveno bolje. “Vzdušje v ekipi je vrhunsko. Do konca je še nekaj tekem, ampak počasi se že čuti, da se približujemo zadanemu cilju. Kljub temu ne bom taktiziral. Na vsako tekmo grem z enakim ciljem. Želim uživati in voziti tako, kot znam. To velja za vseh pet tekem, ki zdaj sledijo do konca.”

Proga Stedelijk Motorcrossterrein velja vsako leto za eno najzahtevnejših v koledarju, saj zaradi mivke motokrosisti nimajo dobrega oprijema s podlago, ki je zelo mehka in velikokrat zato med dirko na stezi nepričakovano nastanejo luknje in globoke brazde.

Slovenija bo imela v Belgiji predstavnika tudi v razredu MX2, kjer bo nastopil Jan Pancar. Klemen Gerčar je nesrečno zbolel pretekli konec tedna na Češkem, njegov nastop je še pod velikim vprašajem. Ob tej priložnosti vselej nasmejanemu in prijetnemu Gerčarju želimo čimhitrejše okrevanje!

Nedeljsko dirko si boste lahko ekskluzivno ogledali na Šport TV 1! Prva dirka razreda MX2 ob 13. uri, MXGP uro kasneje.

 

Foto: HRC
Vir: AMZS

 

 

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več