šport TV 1 logo
11:00
28. oddaja Serie A magazin
šport TV 2 logo
10:30
Savehof - Rabotnik EHF Liga prvakov
šport TV 3 logo
11:00
Bordeaux - Nimes Ligue 1

167 testiranih oseb zdravih po predčasnem koncu dirke v ZAE

Avtor: Blaž Magdič
29. 2. 2020, 16.09

Potem ko so organizatorji kolesarske dirke svetovne serije po Združenih arabskih emiratih zaradi okužbe s koronavirusom v hotelu, kjer so bile nastanjene ekipe, pred dvema dnevoma odpovedali dirko dve etapi pred koncem, je tamkajšnje ministrstvo za zdravje sporočilo, da je 167 oseb, ki so bile v karanteni, zdravih.

V izjavi za javnost so organizatorji dirke zapisali tudi, da še vedno nadzorujejo preostale osebe, ki so bile v kontaktu z dvema okuženima maserjema, in da bodo izvide njihovih testov dobili v naslednjih urah. Ni pa znano, koliko ljudi še ostaja v karanteni.

Dirka po ZAE, na kateri je v četrtkovi peti etapi zmagal slovenski as Tadej Pogačar, se je nato predčasno končala, Pogačar pa jo je končal na skupnem drugem mestu.

Italijanski mediji so poročali, da so se za odpoved dirke odločile lokalne oblasti, ki so poskrbele za teste kolesarjev in spremljevalcev. Tisti, katerih test bo pozitiven, bodo morali ostati v 15-dnevni karanteni, ostali bodo lahko v nedeljo odpotovali iz države, so sporočili po testiranjih.

Časnik Gazzetta dello Sport je pisal, da obstaja sum o okužbi z omenjenim virusom pri dveh članih strokovnega osebja moštva UAE Team Emirates, za katero dirka tudi 21-letni Pogačar. Šlo naj bi za dva maserja italijanske narodnosti.

V ZAE so zaradi koronavirusa sars-cov-2 prepovedali letalski promet v državo iz sosednjih držav.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več