single
[2427]
141580

”Tekmi bosta služili predvsem za nabiranje samozavesti”

Avtor: Kenny Jan
9. 11. 2021, 12.00

Pred vrati je še zadnji cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v eksotičnem Katarju. Varovance Matjaža Keka čakata zgolj še dve tekmi, najprej gostovanje na Slovaškem v četrtek, 11. novembra, v nedeljo, 14. novembra pa je na sporedu še domača tekma s Ciprom. Oba obračuna si boste lahko ogledali na programih Šport TV.

Reprezentanti so se na Brdu pri Kranju zbrali v ponedeljek. ”Lepo je spet priti domov in videti soigralce ter prijatelje. Že takoj po zboru smo naredili prvi trening in se začeli pripravljati na Slovake,” je povedal novi branilec italijanskega Empolija Petar Stojanović.

Tako Slovaki kot kasneje Ciprčani ne bodo lahek zalogaj, pa vendar bodo Slovenci v obe tekmi krenili z jasnim ciljem. ”Želja nam je, da obe tekmi zmagamo,” je razkril Stojanović.

Slovenija je trenutno na 4. mestu v skupini H. Z 10 točkami ima isti točkovni izkupiček kot tretja Slovaška, druga je s 17 točkami Hrvaška, z 19 točkami pa vodi Rusija. ”Žal nimamo več možnosti za uvrstitev na ‘mundial’, si pa želimo ti dve zadnji tekmi odigrati predvsem zase, pa tudi za naše navijače, da jim pokažemo, da imamo kvaliteto, seveda pa nam vsaka zmaga prinaša dodatno samozavest in nam pomaga pri pripravi na prihodnje izzive,” je zaključil desni bočni branilec.

V prejšnjem ciklusu povratnik v izbrano vrsto po poškodbi Benjamin Verbič se je dotaknil tudi solidne predstave na zadnji tekmi proti Rusiji, ko je Slovenija drago prodala svojo kožo. ”Mislim, da smo na prejšnjem zboru dokazali, da ko ekipa dobro stoji na igrišču in ko delamo en za drugega, je to povsem drugače, kot sta bili gostujoči tekmi proti Cipru in Hrvaški. Tudi, če smo izgubili tekmo z Rusijo, smo pokazali karakter. Predstavili smo se kot ekipa z neko vizijo, da bi bilo v prihodnje še boljše in da bi nas rezultat nagradil. S to mislijo gremo tudi v tekmo s Slovaško. Tudi če nimamo več niti teoretičnih možnosti za preboj na svetovno prvenstvo, igramo za državo in zato moramo vselej dati vse od sebe.” 

Prenos tekem izbrane vrste samo na programu Šport TV! V četrtek, 11.11, ob 20. uri tekma s Slovaško, v nedeljo, 14.11, ob 14. uri, pa še obračun s Ciprom. Vabljeni v našo družbo!

Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Euro se sploh še ni začel, Nemec s potezo na treningu navijače že spravil v ekstazo (VIDEO)...Več

2

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Slovenska reprezentanca na poti v Nemčijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

2

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več

3

Bundesliga strelski raj za napadalce...Več