pismo ikona
šport TV 1 logo
07:00
Atalanta - Genoa Serie A
šport TV 2 logo
07:00
Napoli - Fiorentina Serie A
šport TV 3 logo
07:00
Montpellier - Monaco Ligue 1

Kopitar: Liga je poskrbela za naše zdravje

Avtor: Kenny Jan
22. 12. 2020, 18.33

Liga NHL je v pred kratkim sprejela odločitev o poteku prihajajoče sezone, ki bo zaradi pandemije covid-19 skrajšana. Liga se bo začela 13. januarja, posamezna ekipa pa bo odigrala 56 obračunov v rednem delu, ki se bo končal 8. maja. Pred pričetkom sezone 2020/21 je svoje misli strnil tudi Anže Kopitar.

Navdušenci severnoameriške hokejske lige so dolgo čakali na odločitev, kako bo izgledala in potekala nova sezona. Čakanje je bilo mučno tudi za igralce, pravi Kopitar. ”Res smo se načakali. Glede na to, v kakšnih časih trenutno živimo, mislim, da niti ni bilo tako narobe še malce počakati in se res nekako dogovoriti oz. pripraviti načrt za sezono. Upam, da se bo to vse uredilo. Kot kaže, se bo liga začela 13. januarja, upam pa da bo šlo po načrtih in da ne bo kakšnih zapletov glede zdravja in same logistike,” pove hokejist moštva LA Kings. Kopitar in soigralci so bili brez odigrane tekme kar veliko časa, saj so nazadnje igrali 11. marca.

Kot pravi Anže, je ”mirovanje” prineslo tudi pozitivne posledice, saj je imel veliko časa za počitek. ”Ekipe, ki so se uvrstile v končnico, so vmes igrale, mi ki se nismo, smo se pa kar prijetno načakali. Po drugi strani pa tudi spočili. Ne pomnim, kdaj sem nazadnje imel toliko časa, da se res lahko spočijem, pripravim na naslednjo sezono. Mislim, da je pripravljenost zdaj tam kjer mora biti.” 

Poleg počitka je Kopitar odmor izkoristil tudi za sanacijo majhnih poškodb, ki navadno spremljajo hokejiste in bi glede na to, da Kopitar ni več najmlajši, lahko bile tragične. ”Poškodbe res malce motijo, a v tem času se je vse to saniralo. Priprave pa so se začele bolj počasi in premišljeno. Počutim se dobro, zelo sem že vesel, da se bo začel sam hokej odvijati in da bo malo manj treningov kot do zdaj.”

Kljub temu, da se niso uvrstili v končnico, so pri LA Kings lansko sezono zaključili v dobri formi, saj so na zadnjih 7 tekmah nanizali prav toliko zmag. ”Glede na to, da je preteklo deset mesecev od zadnje tekme, nam to nič dosti ne pomaga. Potrebno se bo osredotočiti, pripraviti za naprej in iti v sezono čim boljši.”

Liga je za letošnjo sezono uvedla format štirih manjših lig znotraj ene, v vsaki bo po 8 ekip, ki bodo odigrale 8 tekem proti istemu moštvu. ”Liga je dala glave skupaj, poskrbela je za našo varnost. To je alternativa, ki bo pripomogla k temu, da ne bo toliko potovanj in da bomo bolj izolirani. Žal bomo veliko tekem odigrali proti enim in istim nasprotnikom, kar pa konec koncev niti ni tako slabo.”

Kingsi bodo s pripravami začeli 31. decembra, kar je 4 dni prej kot ekipe, ki so igrale v lanski končnici. ”V tako kratkem času brez pripravljalnih tekem je normalno dobrodošlo, da imaš še kakšen dan več časa, da se mogoče uigraš še malce bolje. Mislim pa, da bo tudi s temi štirimi ekstra dnevi vse zelo hitro minilo, tako da bomo morali biti zelo z glavo pri stvari, da se bomo navadili vseh sistemov, da bo spet kemija takšna, kot mora biti. In da čim bolje krenemo v novo sezono.”

Letos bo za ekipo iz Los Angelesa nastopalo 23 igralcev, poleg tega pa imajo še med 4 in 6 menjav. ”Teh šest menjav je zaradi zdravstvenih razlogov, torej če kdo vmes zboli za covidom oz. se poškoduje. To bo zagotovo nekaj novega. Za vse ekipe je to nova stvar, mislim, da niti ne vemo, kaj lahko pričakujemo od samega začetka.”

Za konec se je Kopitar dotaknil tudi odločitve IIHF, da odpove svetovno prvenstvo 1. divizije v Ljubljani maja prihodnje leto. ”Škoda. Sam sem enkrat že igral na prvenstvu v Ljubljani, vem kaj to pomeni za Slovenijo, za slovensko hokejsko reprezentanco in tudi za vse družine oz. navijače, ki spremljajo nas in naše fante. To je ena zelo pozitivna zadeva, ki se dogaja, zdaj pa je to na žalost odpadlo. Upam, da zdaj oz. ko se bo svet spet normaliziral, da se bo to enkrat spet odvilo v Ljubljani.”

Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Pokalna senzacija: Drugoligaš izločil evropske prvake (video)...Več

2

VIDEO: Hakimi pokazal, kaj je kirurška natančnost...Več

3

Kung Fu Zlatan za ogrevanje uporabil milanskega trenerja (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

2

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več

3

Ibrahimović navdušen nad Iličićem: Samo poglejte, kako igra Atalanta!...Več