šport TV 1 logo
20:40 V ŽIVO
Lazio - Inter Serie A
šport TV 2 logo
20:30
10. oddaja Nogometne zgodbe
šport TV 3 logo
20:30 DANES
Aalborg - Celje EHF Liga prvakov

S precej manj medijskega pompa, kot ga je bilo pri podvigu Red Bull Stratos, ko je Felix Baumgartner skočil z roba vesolja proti Zemlji, se je odvil podoben projekt, v katerem je sodeloval eden vodilnih mož Googla Alan Eustace. Slednji je namreč porušil primat "najvišjega skoka s padalom", ki ga je postavil prav Baumgartner.

Projekt je povsem skrito potekal zadnja tri leta. Z balonom, ki so ga napolnili s helijem, so Alana Eustacea dvignili na višino skoraj 42 kilometrov, nato pa se je s posebno eksplozivno napravo ločil od balona in začel padati proti Zemlji. Pri tem je prebil zvočni zid in padal približno 15 minut.

”Bilo je neverjatno, čudovito,” je dejal junak podviga. V primerjavi z Baumgartnerjem, je bilo njegovo padanje precej bolj stabilno, saj se tako močno ni nekontrolirano obračal, kot se je to dogajalo pri akciji Stratos. Felixa je tudi prehitel pri hitrosti. Sam je dosegel najvišjo 1356 km/h, Avstrijec pa 1322. 

Če vsi pdoatki držijo, potem je jasno kot beli dan, da ta misija precej manj komplicirano izpeljana kot pa Baumgartnerjev skok. 

 

Foto: daily mail

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja