page name
Nekdanji svetovni rekorder za zapahe?

Eden najbolj znanih norveških športnikov, upokojeni smučarski skakalec Bjoern Einar Romoeren, je padel na testu alkoholiziranosti in mu grozi zaporna kazen. Norveška policija ga je ustavila za volanom avtomobila, preizkus izdihanega zraka pa je pokazal rezultat 0,6, torej trikrat več, kot je dovoljeno v tej skandinavski državi.

Šport TVSTA


20. marec 2017. ob 16:27 | zadnja sprememba: 20. marec 2017. ob 16:44


Dogodek se je zgodil v nedeljo na poti do skakalnice v Vikersundu. Policija je Romoerena ustavila pri naključni kontroli prometa in ga nato v policijskem vozilu pospremila do velikanke. Romoeren je bil na poti v službo, saj je trenutno zaposlen v norveški smučarski zvezi.

bjoern einar romoeren

Skakalec je priznal, da je pregloboko pogledal v kozarec, saj je proslavljal zmago Norveške na sobotni ekipni tekmi. "Priznam, to je sramotno. Naredil sem veliko napako. Govoril sem že z direktorjem smučarske zveze Claesom Bredom Braathenom in upam, da bom obdržal delovno mesto," je dejal Romoeren.

Braathen je že govoril s policijo, hkrati pa priznal, da je bil tudi sam leta 1989 udeležen v prometni nesreči, ki se je zgodila zaradi uživanja alkohola. Voznik je bil sicer njegov prijatelj.

 

 

Foto: VGZadnje noviceMorje vsebin