page name
Sokoli pričenjajo drugo sezono v ligi AFL

Za ljubljanske Sokole se pričenja druga sezona v najmočnejši avstrijski ligi AFL. Čaka jih deset tekem rednega dela, od tega pet domačih, ki jih bodo odigrali na stadionih v Spodnji Šiški in na Kodeljevem, in pet gostujočih.

Šport TV


20. marec 2017. ob 15:59 | zadnja sprememba: 20. marec 2017. ob 15:59


Že v nedeljo jih čaka visoka ovira – Dacia Vienna Vikings, velik klub z najboljšim mladinskim pogonom, nekajkrat višjimproračunomter letos tudi ameriškim podajalcem. A cilji ostajajo visoki. Rok Štamcar, glavni trener Ljubljana Silverhawks si želi, da bodo njegovi igralci prikazali še boljšo igro kot lani. Sedaj, ko ima tudi trenersko pomoč v napadu in se bo sam lahko bolje posvečal obrambi, pričakuje bolj konstantno igro ter napredek v vseh fazah igre. "Letos si želimo premagovati tudi najboljše tri ekipe v ligi: Vikings, Raiders in Giants," je jasne cilje napovedal trener.

Ljubljana Silverhawks

V pristop "Korak za korakom" verjame napadalni koordinator Bob Palcic, zato je osredotočen samo na ekipo Vienna Vikings, ki je boljša ekipa na papirju, a to še ne pomeni, da se bodo Ljubljančani predali: "Imamo odličnega podajalca in lovilce, napadalna linija je vsak trening boljša in bolj usklajena, tekači pa prav tako delajo dobro," je pred prvo tekmo dejal Palcic. Lanski drugi najboljši podajalec lige AFL, Anthony Gardnerje izdal recept za uspešno sezono: "Recept je, da iz tedna v teden napreduje celotna ekipa," ter dodal, da so se z lovilci zelo dobro uskladili. Jure Laharnar pa je izpostavil dobro kemijo med igralci, saj so opravili trening kamp v Umagu, ki so ga poleg mnogih treningov izkoristili tudi za izgradnjo ekipnega duha.

Ljubljančane vsak mesec od marca do julija čaka po ena domača tekma. Prva že v nedeljo, 26.3. ob 15.00 v Športnem parku Ljubljana v Spodnji Šiški proti močnim Dacia Vienna Vikings.

 

 

Foto: SilverhawksZadnje noviceMorje vsebin