page name
Olimpija na razpotju. Kakšna je njena prihodnost?

Olimpiji je bila pred dnevi podeljena licenca za nastop v ligi EBEL za sezono 16/17, le dan ali dva zatem, pa je mladi 22-letni Ljubljančan, vzgojen igralec Olimpije, nekdanji mladi reprezentant in ljubljenec navijačev Jure Sotlar podpisal za največjega tekmeca zelenih – Jesenice! Ne v EBEL v novoustanovljeni Alpski Hokejski Ligi (AHL).

Uroš Puš


21. junij 2016. ob 18:17 | zadnja sprememba: 21. junij 2016. ob 18:17


jesenice - olimpija

To ni znak za alarm na Celovški 25, tam že divja neobvladljivi požar!

Je sploh mogoče, da so poravnali vse obveznosti, dobili vabilo v ligo EBEL, potem pa jim je spodletelo pri pogajanjih s Sotlarjem? Kakšen je to znak navijačem Olimpije, igralcem, otrokom, njihovim staršem? Sodeč po tej reakciji, klub ne samo, da ima težave s financami, pač pa tudi nima dolgoletnega plana, ki bi Olimpijo po dolgih letih mučenja vsaj nekoliko pozdravil! Pustimo finančno plat zgodbe ob strani in se tokrat osredotočimo bolj na tisto športno! 

Tudi ta že dolgo ni več v ospredju, drugače si sam ne znam razložiti neuspehov v mladih kategorijah, ki so osnova za dobro člansko ekipo!

 

kategorija

Dečki 

Kadeti 

Mladinci

EBJL U18

EBYSL U20

sezona

         

13/14

 

Brez finala

 

Brez finala

Naslov Prvaka

           

14/15

Brez finala

Brez finala

Brez finala

14. mesto po red. del.

Izpad v polfinalu

15/16

Brez finala

Brez finala

Poraz v finalu vs Kranj

Brez polfinala

Brez polfinala

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seveda se v tem bazenu igralcev najdejo hokejisti (Sotlar, Čepon), ki so dovolj kvalitetni, da dobijo priložnost za igro v ligi EBEL, toda ta kot po pravilu pride prepozno ali pa so ti mladi fantje omejeni na igro v 3-4 napadu! To je seveda nesmisel, ki pa je za razliko od Olimpije jasen veliki večini finskih, čeških, švedskih klubov, ki fantom pri 16, 17 letih ponujajo priložnost za igro ob izkušenih igralcih ob katerih se lahko česa naučijo! Ne, sezone v celoti pri tej starosti ne preživijo v prvi ekipi, dobijo le nagrado za dosedanje delo in motivacijo za naprej! Tako odigrajo 5-6 tekem, naslednje leto 10-15 nekateri celo več! Pa pri Olimpiji? Raje, če tudi zastonj pripeljejo nizozemskega hokejista, ki posledično odvzame mesto domačemu igralcu! Morda je nekoliko boljši od kakšnega mladca, toda od takšnih igralcev Olimpija ne pridobi, pač pa izgubi! Tak igralec bo Ljubljano slej kot prej zapustil, Olimpija pa bo izgubila leto, morda dve s kakšnim igralcem, ki kaže potencial in ravno zaradi prej omenjenega ni dobil priložnosti za razvoj!

Sotlar je priložnost v EBEL dočakal šele pri svojih 19-ih, Čepon zaradi vseh težav ljubljanskega kluba 2 leti prej, čeprav sem prepričan, da bi v primeru dobrega finančnega stanja Olimpije moral počakati vsaj tako dolgo kot Jure, nekateri pa pri tej starosti, že igrajo vidne vloge v velikih evropskih klubih in čez lužo!

In, ko se iz leta v leto ponavljajo iste zgodbe, ko igralci ne dobijo priložnosti v mladih letih, ko za svoje delo vsako sezono prejmejo le plačo in pol in ko spoznajo, da v klubu ni vizije se zgodi to, kar se je zgodilo pred dnevi! Jure Sotlar se je, domnevam požvižgal na vse prelomljene obljube, za razliko od preostalih v letih prej pokazal ˝jajca˝, spakiral opremo in se odpravil na Jesenice! 

Res je ne bo igral v EBEL, vseeno pa bo član ekipe v močni AHL ligi, kjer sem prepričan, da tudi Olimpiji ne bi bilo lahko! Morda ampak res morda je storil korak nazaj, a saj veste kako pravijo, včasih ga je potrebno narediti, da lahko potem storiš dva naprej!

 

Arhiv novic po dnevih

Ni dokumentov za izbrani datum.

Morje vsebin