page name
Rudonja bo igral za Domžale

Nogometna tržnica v Sloveniji je iz dneva v dan zanimivejša. Domžale so se tako okrepile z Royem Rudonjo, sicer sinom nekdanjega slovenskega reprezentanta Mladena. V Gorico prihajajo kar štirje novi nogometaši, okrepila pa sta se tudi gorenjska Triglav in Šenčur.

Luka Cotič


10. avgust 2013. ob 09:46 | zadnja sprememba: 10. avgust 2013. ob 12:10


Roy Rudonja Roy Rudonja bo odslej igral v dresu Domžal

Roy Rudonja je novo ime med nogometaši Domžal. Sin legendarnega Turbo Rudija je nazadnje nastopal za mladinske ekipe angleškega Sheffield Wednesdayja. Pri "domačem" Kopru zanj bojda niso pokazali zanimanja, zato bo slovenski reprezentant do 17 let v bodoče igral za Domžale. Sprva skoraj zagotovo v mladinski ekipi.

Za okrepitev v igralskem kadru so poskrbeli tudi pri kranjskem Triglavu, ki trenutno zaseda zadnje emsto med prvoligaši. Na Gorenjsko je pot zanesla 20-letnega srbskega vezista Nenada Perovića, ki se je nogometa naučil v mlajših selekcijah beograjskega Rada. Perović v tem kolu še ne bo smel igrati za temno rdeče.

Še naprej je zanimivo tudi v Novi Gorici, kjer imajo pod pogodbo že 18 "tujcev", a le enega pravega (Senegalec Welle Ndiaye op.p.). O prihodu 20-letnega Alessandra Favallija iz Cesene smo že pisali v napovedniku preteklega kola, v zadnjih dneh pa so se Vrtnicam pridružili še štirje novi obrazi.

Juvette Enow Tabot Juvette Enow Tabot v dresu Interblocka

Novi člani zasedbe Luigija Apollonija so postali Italijani Francesco Checcucci, Abel Gigli, Ronaldo Vanin in Brazilec Bruno Leonardo Vicente. 24-letni Checcucci je nazadnje "igral" za Crotone, 22-letni Gigli je bil član tretjeligaša Savone, 24-letni Vicente je igral za bolgarski Botev, medtem ko je bil brazilski Italijan Vanin nazadnje del ekipe Lecceja v tretji italijanski ligi.

Goričani imajo tako v kadru že kar deset Italijanov, medtem pa njihovi mladci, ki so mimogrede med najboljšimi v državi, odhajajo na posojo oziroma dvojno registracijo v nižjeligaše. Kar osem jih bo v prihodnje igralo za Brda - Alessio Cordomaz, Amel Džuzdanovič, Boštjan Frelih, Rok Grudina, Robi Jakovljevič, Tine Kavčič, Jaka Kolenc in Jani Rijavec. Dvojna registracija sicer pomeni, da igralec lahko igra za oba kluba, a vprašanje je, koliko priložnosti bodo pri Gorici v pihodnje dobili omenjeni mladeniči.

V Slovenijo se je pred novo sezono v drugi ligi vrnil tudi kamerunski vezist Enow Juvette Tabot, ki je pred leti igral za ljubljanski Interblock. Tokrat se je za sodelovanje dogovoril z drugoligašem Šenčurjem. Slednji ga je že registriral za nastope v 2. SNL, ki se začne danes in jutri.

 

Foto: nzs.si, Sportida.comZadnje noviceMorje vsebin