page name
Hauptman: Za nas je to Giro d' Italia

Andrej Hauptman, športni direktor ekipe Radenska, ki bo letos adute polagala na Jana Polanca, je zadovoljen s pripravami na največji kolesarski dogodek v Sloveniji. Izrazitih favoritov ne vidi, saj pravi, da se bo šele med dirko pokazalo, kdo je v pravi formi.

Marko Premrl


12. junij 2013. ob 10:57 | zadnja sprememba: 12. junij 2013. ob 10:57


Andrej Hauptman Hauptman je prepričan, da ima tudi njegova Radenska aduta za končno zmago

Ekipa Radenske je eno od treh moštev, ki se bo letos udeležilo Dirke po Sloveniji. Ker gre za domač dogodek, je športni direktor moštva Andrej Hauptman prepričan, da bodo naši aduti storili vse, da naslov ostane doma. Dobro so pripravljeni tudi njegovi varovanci. ''Več ali manj je vse urejeno. Danes se s fanti dobimo popoldne. Nekateri, tisti mlajši, so imeli še maturitetne obveznosti. Potem sledi še zadnji sestanek, v četrtek pa na polno,'' zatrjuje nekdanji kolesar. Dirka se bo začela s kronometrom. Pri Radenski nimajo aduta za prvo mesto v vožnji na čas, zato bo poglavitna naloga ohraniti stik z najboljšimi hribolazci. ''Kronometer je kratek. Tisti gorski kolesar, ki bo odpeljal najbolje, bo imel nato največ možnosti. Zaostanek za prvim nas niti ne zanima, pomembno je le, da ostanemo blizu konkurentom za končno zmago,'' še pravi Hauptman.

Moštvo Radenske je Dirko po Sloveniji že osvojilo, in sicer prav prvo izvedbo leta 1993, ko je slavil Boris Premužič. Letos je prvo imel Jan Polanc. ''Seveda, on je naš favorit, trasa mu ustreza. Posvetil je priprave na ta dogodek in na evropsko prvenstvo. Ostali so se pripravljali različno, pač za dirke, ki jim ustrezajo. Zagotovo je Dirka po Sloveniji za nas eden glavnih ciljev, kjer se lahko pokažemo našemu sponzorju.''

Veliko jih meni, da bo odločitev o zmagovalcu padla na Vršiču, a Hauptman opozarja na 'nevarnosti' že pred slovitim vzponom. ''Že v prvi etapi imamo manjši Vršič. Če skupini uspe pobeg in si naberejo nekaj minut prednosti, potem se dirka lahko hitro konča. Tudi druga etapa ima gorske cilje. Težko je predvidevati, kdo bi lahko zmagal. Vprašanje je tudi, kako so posamezniki najboljših ekip pripravljeni, dejstvo pa je, da ima od slovenskih ekip največ kvalitet Adria,'' meni športni direktor Radenske, ki se ne strinja z mnenji, da je na tokratni dirki manj konkurence. ''Kje pa, vsako leto je konkurenca močna. Kdo pravi, da ob odsotnosti ekip Pro Toura ni konkurence? Dirka po Sloveniji sodi v kategorijo 1. razreda, ekipe Pro Toura pa ne dobijo točk na teh tekmovanjih. Če pridejo, je ponavadi zato, ker se pripravljajo na Tour de France. Ostali pa verjamem, da bodo maksimalno motivirani. Za nas bo to Giro d' Italia.''

Na koncu je beseda nanesla še na Vršič, vzpon, ki se vrača na dirko. ''Prva selekcija se bo naredila verjetno že takoj, ko bodo najboljši narekovali tempo ter tako videli, kdo je kje. Potem pa s kilometri vsak kolesar čuti, kdo od sotekmovalcev je v krizi. Denimo že po dihanju vidijo, kdo je na limitu,'' še dodaja Hauptman. Njegovi favoriti na dirki so Tadej Valjavec, Tomaž Nose, Jan Polanc in seveda Nemec Patrik Sinkewitz. 

 

Foto: Sportida.comZadnje noviceMorje vsebin