page name
Legendarni Rudič nič več na čelu vaterpolistov

Sloviti vaterpolski trener Ratko Rudić se je po osmih letih poslovil z mesta selektorja hrvaške reprezentance, v prihodnosti pa bo športni direktor hrvaške izbrane vrste, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Londonu osvojila zlato kolajno.

Luka DolarSTA


13. september 2012. ob 17:13 | zadnja sprememba: 13. september 2012. ob 22:50


Rudić je bil v dolgoletni trenerski karieri selektor nekdanje Jugoslavije, Italije, ZDA in Hrvaške. Pod njegovim vodstvom je nekdanja Jugoslavija slavila na olimpijskih igrah v Los Angelesu leta 1984 in Seulu leta 1988, Italija pa v Barceloni leta 1992. Na svetovnih prvenstvih je reprezentance popeljal do treh odličij najbolj žlahtnega leska: nekdanjo Jugoslavijo leta 1986, Italijo leta 1994 in Hrvaško leta 2007.

Ratko Rudič

"Na trenerski klopi sem že dolgih trideset let. Čas je, da priložnost dobijo mladi trenerji. Še vedno imam dovolj energije, kar želim dokazati v novi vlogi," je med drugim dejal Rudić.

Hrvaška vaterpolska zveza še ni razkrila njegovega naslednika, hrvaški mediji pa so zapisali, da imajo največ možnosti Ivan Asić, Elvis Fatović, Vjekoslav Kobešćak in Ivica Tucak.

 

Foto: Guliver/Getty ImagesZadnje noviceMorje vsebin