page name
Arsenal pripravlja novo pogodbo za Wengerja

Generalni direktor Topničarjev Ivan Gazidis je izjavil, da je francoski trener zapisan v DNK kluba in da zanj že pripravljajo novo ponudbo s katero bodo uresničili visoke ambicije. Wengerju, ki je na čelu londonskega velikana že od leta 1996, pogodba sicer poteče leta 2014.

Matic Lisac


13. september 2012. ob 10:08 | zadnja sprememba: 13. september 2012. ob 22:48


47-letni Američan je izrazil zaupanje v dolgoletnega trenerja kljub temu, da od leta 2004 niso osvojili prvenstvene lovorike, zadnji FA pokal pa so osvojili leta 2005. "V Wengerja verjamemo saj je izjemen trener, ki ljubi svoj klub in mislim, da je najboljši človek, ki nas bo odlično vodil še naprej," je za Mirror povedal Gazidis in dodal: "Obenem pa moramo poskrbeti, da bomo ob slovesu Wengerja, ko bo do tega prišlo, njegov način vodenja in ideje gonili tudi v naprej." Gazidis se je obenem dotaknil tudi teme, ki je pri Topničarjih najbolj boleča. Zadnji pokal ki so ga osvojili, je bil FA pokal leta 2005. "Obtožujejo nas, da nam primanjkuje ambicij, ker se v zadnjih letih borimo za obstanek med najboljšimi štirimi ekipami prvenstva. Sam mislim, da je Arsenal eden izmed najbolj ambicioznih klubov v ligi."

Arsene Wenger Legendarni Arsene Wenger je na klopi Topničarjev že zadnjih 16 let

"Zavedam se, da v zadnjih letih nismo osvojili ničesar. Vsi v klubu se tega zavedajo in vse boli, da ne posežemo po kakšnem naslovu. Se pa trudimo, da bi našo igro nadgradili in zopet osvojili prvenstvo ali pokal. Prav v tej sezoni smo zelo optimistični kljub temu, da je klub zapustilo nekaj odličnih nogometašev z van Persijem na čelu. V prejšnji sezoni smo imeli ogromno težav, kljub temu pa smo končali na visokem tretjem mestu. Letos bomo dali vse od sebe, da se vrnemo na pota stare slave."

 

Foto: Guliver/Getty ImagesZadnje noviceMorje vsebin