Trenutno na sporedu
09:00
Slovenija - Švica, Hokej na ledu - IIHF SP elitne divizije 2017
09:30
Chievo - Roma, Nogomet - Serie A
09:00
Polfinale: Munster - Ospreys, Rugby - Pro12

Gianluigi Buffon je na zadnjem dvoboju Serie A prišel do novega velikega mejnika, saj je postal nogometaš, ki je v italijanskem prvenstvu odigral največ minut za moštvo iz Torina. Toda, kot razkriva njegov agent, bi se njegova kariera lahko povsem drugače zasukala. Juventusu je leta 2001 uspelo prelisičiti slovito Barcelono.

Sloviti vratar torinskega Juventusa, katerega član je že od leta 2001, prej je šest sezon preživel pri Parmi, je spisal že mnogo prekrasnih klubskih in reprezentančnih zgodb. Na dvoboju proti Sampdoriji v zadnjem kolu italijanske Serie A, pa je postal tudi nogometaš, ki je v italijanskem prvenstvu odigral največ minut za Juventus.

Pred tem je imel rekord v lasti Giampiero Boniperti. Natanko 39,681 minut je sloviti „Gigi“ že del torinskega kolektiva. Njegov agent Silvano Martina, pa je ob mejniku razkril, da bi se lahko kariera njegovega varovanca lahko razpletla povsem drugače. “Res je, leta 2001 je bil Gianlugi zelo blizu podpisu pogodbe z Barcelono, toda vmešal se je Juventus in mu ponudil boljše finančne pogoje in v tistem trenutku se ni več obotavljal. Kmalu zatem je podpisal pogodbo z Juventusom. Mislim, da ničesar ne obžaluje, saj ima odlično kariero v enem najboljših moštev na svetu. Mislim, da tudi če bi se moral še enkrat odločiti, bi še enkrat izbral Juventus,” je zatrdil vratarjev agent.  

 

Foto: Guliver/Getty Images 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja