Trenutno na sporedu
09:00
Slovenija - Švica, Hokej na ledu - IIHF SP elitne divizije 2017
09:30
Chievo - Roma, Nogomet - Serie A
09:00
Polfinale: Munster - Ospreys, Rugby - Pro12

V prejšnjih dneh se je v košarkarskih krogih razširila novica, da bi dres Slovenije lahko oblekel ameriški krilni center Bryant Dunston. Pri KZS so se zato odločili, da obrazložijo položaj, in podali sledečo izjavo za medije.

Že ob vnovičnem prihodu na klop slovenske moške članske reprezentance, torej v letu 2014, je selektor Jure Zdovc vodstvo Košarkarske zveze Slovenije seznanil z razmišljanjem o tem, da bi bilo potrebno za nadaljnje konkurenčno merjenje na najvišja mesta na evropskih in svetovnih prvenstvih naturalizirati tujega košarkarja, sposobnega igrati na mestu krilnega centra ali centra. Tako je letos prišlo do resnejšega razmišljanja oziroma obrisov omenjene naturalizacije, in sicer na način, kot ga v uradni izjavi za javnost sporoča Zdovc, ki bo za nadaljnja oziroma podrobnejša vprašanja na voljo na že dlje časa napovedani novinarski konferenci, ki bo 16. junija v Ljubljani.Jure Zdovc, selektor slovenske moške članske A-reprezentance:

“Ko sem v času, ko sem drugič prevzel slovensko izbrano vrsto, razmišljal o možnih kandidatih, sem preveril kar nekaj košarkarjev, ob kakovosti igre, pozitivnem značaju, borbenosti in možnosti vklopa v moj sistem igre pa je na vrh moje lestvice prišel Bryant Dunston. Poudaril bi, da je Dunston moja izbira in želja, s katero sem seznanil vodstvo Košarkarske zveze Slovenije. Sam sem pred 14 dnevi odšel v Pirej in ko se je izkazalo, da je ameriški krilni center izjemno zainteresiran za sodelovanje, sem KZS prosil za uradno sprožitev vseh možnih postopkov, da bi Dunston lahko zaigral že na letošnjem EuroBasketu. Poudaril bi, da je Američan zvestobo slovenskemu dresu obljubil za štiriletno obdobje, v nasprotju z nekaterimi namigi pa za svoje igranje nikakor ne bo prejel nobenega denarnega ali kakršnegakoli drugačnega nadomestila. Prepričan sem, da ga bo, če bo postopek naturalizacije uspešen, zaradi simpatičnosti, metanja za vsako žogo in neustrašnosti vzljubil vsakdo, ki trenutno še ni prepričan o smiselnosti njegovega prihoda.”

 

Foto: Sportida.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja