Trenutno na sporedu
09:00
Slovenija - Švica, Hokej na ledu - IIHF SP elitne divizije 2017
09:30
Chievo - Roma, Nogomet - Serie A
09:00
Polfinale: Munster - Ospreys, Rugby - Pro12

Redkokdaj se zgodi, da moštvo milanskega Interja v domači ligi po več kot polovici sezone zaseda mesto v spodnji polovici lestvice. No, letos je situacija točno takšna, črnomodri pa bi si lahko z danšanjo zmago v Cagliariju izhodišče za zaključek bistveno popravili. Zaradi otečenega gležnja bo tekmo izpustil Samir Handanović.

Inter pred zadnjima dvema tekmama 24. kroga Serie A resda zaseda enajsto mesto, toda do šeste Genoe ga ločijo le tri točke, zato je že ena sama zmaga lahko odločilnega pomena v boju za Evropo. Lepa priložnost za preskok mestnega tekmeca in še koga zraven se moštvu Roberta Mancinija ponuja že danes zvečer, ko Inter gostuje v oddaljenem Cagliariju. Tamkajšnji istoimenski klub se še vedno krčevito bori za obstanek.

“To bo težka tekma. Cagliari trenutno izgleda dokaj solidno, a upamo, da bomo zmagali. Potrebujemo točke,” pred tekmo na Sardiniji razmišlja strateg moštva iz Milana, ki bo z izjemo Handanovića lahko računal na večino najboljših. Pohvale tekmeca tokrat verjetno niso le stvar vljudnosti, saj moštvo Cagliarija, odkar ga je prevzel Gianfranco Zola, občasno res zaigra nekoliko bolje kot prej, nazadnje je denimo remiziralo v Torinu.

Kar se tiče forme je kljub vsemu Inter še vedno nesporen favorit, saj je na zadnjih treh tekmah dosegel 10 golov, a je pred napovedovanjem izida vseeno potrebno pogledati tudi v zgodovino. Cagliari medsebojne tekme z milanskim velikanom namreč ni izgubil že od leta 2011, jeseni pa je na gostovanju slavil kar z 1:4. S kakšno novo točko, kar je tudi glavni cilj Sardincev, bi niz neporaženosti proti Interju podaljšali že na sedem tekem.

Omenjeno Srečanje pa tokrat ne bo edini ponedeljski obračun. pred tem se bosta namreč srečala še Napoli in Sassuolo, vse razen zmage domačina pa bi bilo veliko presenečenje.

Tekmi Napoli – Sassuolo (18:55) in Cagliari – Inter (20:55) si boste lahko ogledali v živo na Šport TV 1.

Foto: Getty Images

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja